Áfonyás Sajttorta szelet


Bizonyára te is szereted a sajttortát, ugye? De hidd el, amint nekifognál a sütéshez, és meglátnád azt a töménytelen mennyiségű cukrot, sajtkrémet – azt a rengeteg üres kalóriát –, amit a receptek írnak, azonnal abbahagynád. Valóban rendkívül finom, egyúttal nagyon egészségtelen is. Lássunk erre egy alternatív megoldást az OTE Sports-tól! Íme a teljesen egészséges összetevőkből készült Áfonyás Sajttorta szelet.

Ne ijedj meg attól, hogy az alábbi recept is sok zsírt tartalmaz. Ez esetben a szervezeted számára jótékony zsírokat viszel be. Emellett gluténmentes. És ami a legfontosabb: nagyon finom! ;-) Ha nem vagy egy konyhatündér, akkor se ijedj meg: sütés nélkül készíthető!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 100 g dió
  • 125 g magozott datolya

A tetejére:

  • 125 g Áfonya (vagy egyéb bogyós gyümölcs)
  • 130 g kesudió (legalább két óra áztatás szükséges)
  • 100 g olvasztott kókuszolaj
  • 100 g méz

Az alap összetevőit turmixold össze, amíg finom masszát kapsz. Ellenőrizd, hogy az összetevők megfelelően összeragadnak-e. Ha már igen, akkor tedd át egy tálba a keveréket, s fedd le gyümölccsel – ez segít abban, hogy majd az alap megfelelően megemelkedjen. Használj egy tetszőleges formát a sütialapok kiszaggatásához – a recept 6*8 centis edényt ír. Mikor kész vagy, a szeleteket tedd legalább három-négy órára a hűtőbe, hogy megdermedjenek.A tetejét legalább ennyire egyszerű elkészíteni. Az összetevőket tedd a turmixgépbe. Ne felejtsd el a kesudiót beáztatni és a kókuszolajat megolvasztani. A kész krémet kend a sütemények tetejére, és tedd őket vissza a hűtőbe további két-három órára. Bon appetit!forrás: itt