Miért használj energia gélt?

 

Gyakran az emberek vonakodnak az energia gélek fogyasztásától – ez valamelyest érthető is, hiszen ezek állaga igencsak eltér a mindennapok során fogyasztott élelmiszerekétől. Az ezzel kapcsolatos aggodalmakat azonban az OTE szeretné elhessegetni.

Kezdjük azzal, hogy energizálás szempontjából az energia gélek fogyasztása nem alapvető fontosságú; ez sokkal inkább az egyéni preferenciáidon múlik. De semmiképp ne utasítsd el ezek használatát anélkül, hogy nem próbáltad, hiszen számos előnnyel bír.

 

Egyik ilyen a megbízható tápanyag-összetétel és a gyorsan hasznosuló energia, ami különösen fontos a nagy erőkifejtést igénylő helyzetekben.

De miért van az, hogy egy energia gél sokkal gyorsabban felszívódik, mint mondjuk egy banán?

Az OTE energia gélek többszörös energia szubsztrátokból (különböző cukrokból) állnak össze, így több úton hasznosulnak a szervezetedben. Az elfogyasztásuk után körülbelül 10-15 percen belül a testedet feltölti energiával. Ennek oka, hogy a gélek csupán cukrokból készülnek. A banán vagy a zabszelet, amik szintén energiaforrások, sokkal lassabban nyújtanak energiát a számodra.

Az energia gél fogyasztása akkor a legjobb, ha:

  • beüt a fáradtság, és gyors energia utánpótlásra van szükséged
  • az edzés, verseny intenzitása magas és bajban lennél, ha szilárd ételt kellene fogyasztanod
  • a terepen csak rövid időd van energiapótlásra

Fontos megjegyezni, hogy nem minden energia gél egyforma. Nem csupán mennyiségben, hanem összetételben is különbözhetnek, attól függően, hogy milyen célt szolgálnak. Figyelj arra, milyen összetevőkből áll az az energia gél, amit használni fogsz.

Az OTE energia géleket gondos eljárással állítják elő, így nem csak nagyszerű ízük, hanem hatékonyságuk miatt is ajánlott a fogyasztásuk.

  1. az OTE gélek 20 g szénhidrátot tartalmaznak, ami megfelel az OTE Energia Rendszerének. Ez a mennyiség elegendő arra, hogy 20-30 percig a közepestől a magas intenzitású edzések, versenyek során biztosítson energiát a számodra.
  2. az előállítás során valódi gyümölcslé koncentrátumot használunk, ami természetes, gyümölcsös ízt biztosít. Az összetevők terén nem kötünk kompromisszumot; kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyomrodnak is megfelelő legyen.
  3. az OTE gélek az energiát adó szénhidrát mellett elektrolitokat is tartalmaznak, amik pótolják az izzadás során elvesztett sót.
  4. az OTE gélek állaga folyékony, így nem szükséges hozzá vizet innod.
  5. a többi géltől eltérően egyedi csomagolásban adjuk őket, így attól függően, hogy bontod ki, akár gyorsan felhörpintheted, vagy lassan elszopogathatod.

Az energia gél nem az egyetlen módja az energiapótlásnak, de jó lökést ad, amikor szükséged van az elveszett energia pótlására. Javasoljuk, hogy verseny, sportprogram előtt dolgozz ki egy tervet az energizálásra, melynek hasznos összetevője lehet az energia gél is.

forrás: otesports.co.uk